David Wootton, Danmark

David Wootton bedriver lammproduktion i större skala i Danmark. Han delade med sig av erfarenheter och tips under en heldag i LRF-huset i Stockholm i slutet av november 2012. Här kan du se valda delar från hans föreläsning om management för lönsamhet i lammproduktion. Föreläsningen presenteras av LRF och Gimrarna i samarbete med Svenska Fåravelsförbundet.

Se filmen här.

Lammproducent, rådgivare eller allmänt fårintresserad? Gimrarna har nöjet att inbjuda till ett inspirationsföredrag med David Wootton, Danmark:
Effektiv management för ökad lönsamhet i lammproduktionen

Tid: Torsdagen den 22 november kl. 11.00-16.00
Plats: LRF, Franzéngatan 6, Stockholm

Passa på att träffa David Wootton, en framgångsrik lammproducent som sedan 20 år tillbaka bor och verkar i Danmark. Nu är han inbjuden till Sverige för att delge sina erfarenheter om rationell fårhållning. David har ett intressant samarbete med växtodlare som båda grenar vinner på och som dessutom ger låga foder- och beteskostnader.  

David utbildade sig till fåraherde i England i mitten av 80-talet och har arbetat som driftledare på större fårgårdar i England och Danmark. Sedan 1998 har han en egen besättning om 800 tackor, och tar enbart in extrahjälp vid lamning och skörd. Besättningen inhyses under vintern och lammar i mitten av april.