Vi kan hjälpa dig att välja livdjur

I augusti och september är det högsäsong för livdjursurval. Vilka djur ska slås ut och vilka lamm ska rekryteras? Vi kan hjälpa dig med mönstringar på gårdsnivå, där våra två Gimrar-rådgivare Anna Törnfelt och Birgit Fag kan bistå. Vi kan även hjälpa dig att tolka avelsvärdena om du har renrasiga djur. Nästa omgång avelsvärden kommer den 8 september. Vi kan visa dig hur du på bästa sätt kan använda den informationen i ditt urval av livdjur eller för inköp av avelsbagge till din besättning. Vi kan även hjälpa dig att upprätta en avelsplan för din besättning.

Lär dig mer om livdjursurval i nästa nummer av Fårskötsel där Birgit Fag författat en artikel i ämnet.

Riksbedömningarna pågår just nu runt om i Sverige. Här särskådas ett finullsbagglamm. Foto: Titti Strömne 

Det här inlägget postades i Aktiviteter. Bokmärk permalänken.