Vad händer i Gimrarna?

Flera saker är på gång inom föreningen Gimrarna. Sedan en tid tillbaka ingår Gimrarna i den arbetsgrupp som arbetar fram Handlingsplan Lamm. Ett arbete som initierats av näringen och som samlar flera aktörer för att tillsammans sätta mål, kring bl.a. produktion, och besluta kring aktiviteter för att nå dessa mål. Målen som satts upp handlar att öka antalet lamm per tacka och öka tillväxten på lammen fram till år 2020. Gimrarna bidrar i arbetet att nå målen. Just nu söker vi medel för att kunna genomföra de aktiviteter som föreslagits blivit ålagda Gimrarna.

Gimrarna ingår även i Jordbruksverkets nationella referensgrupp där representanter får möjlighet att föra fram och diskutera vilka områden inom djurslagen som är viktiga att prioritera Landsbygdsmedel till.

Tips! I augusti månad erbjuds bl.a. två bra tillfällen att förkovra sig i internationell kunskap. Dels parasit- och fertilitetsseminarium i Linköping 4-5 augusti med Eurion Thomas, Wales, samt parasit- och betesmanagementseminarium på Gotland 12-13 augusti med Lesley Stubbings, England. Gimrarna är naturligtvis med och lammrådgivare Anna Törnfelt på Gotland är med och arrangerar seminariet på Gotland. Hoppas vi ses!

Projektansökningstider! Flitens lampa lyser. Birgit Fag och Åsa Lindqvist formulerar projekt. Foto: Titti Strömne

Det här inlägget postades i Aktiviteter. Bokmärk permalänken.